Известие

Collapse
No announcement yet.

145 JTD Проблем

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 145 JTD Проблем

Здравейте колеги
    Имам проблем с моята прекрасна Алфа /145 1.9 JTD 105 к.с. 2000г./ Не върви както трябва(поне според мен) Реших да разкача маркучите на турбото и открих цепнатина на единия. Оправих го с помоща на едно метално коляно от Top speed, сглобих колата , качих се и уааууу. Учудих се , че една цепнатина може да направи чак такава поразия!!Колата започна да върви много добре. Но историята не свършва до тук. На другия ден отворих случайно капака и видях , че съм забравил да закача дебитомера> Закачих го и си помислих че пак ще си върви така добре НО ТЯ УМРЯ НАПЪЛНО! Ходих на диагностика и там показа някаква грешка относно сцепената тръба(така ми обясниха) и дебитомера , че не бачка както трябва. Изчистиха грешките, покарах и когато я закачихме пак нямаше никакви грешки. Възможно ли е един дебитомер така да ме спъне, ако да от къде да купя оригинален bosch. Имайте предвид , че когато си включа и климатроника едвам тръгвам. Благодаря предварително на всички запалени Алфисти , за мненията и предположенията им

Напълно възможно е да е от дебитомера. Като си го откачил просто си вкарал компа в сервизен режим.
    Твоят е около 120-130 лв нов, оригинален. Напиши откъде си, да можем да те насочим.
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
      Напълно възможно е да е от дебитомера. Като си го откачил просто си вкарал компа в сервизен режим.
      Твоят е около 120-130 лв нов, оригинален. Напиши откъде си, да можем да те насочим.
      От София съм. Днес откачих предната броня за да махна интеркулера за почистване. Не успях защото нямах достатъчно време , но го видях че отпред е целия с някакви наслоявания , а и вътре сигурно ще има доста масло.Утре ще го почистя прецизно, но преди това мога да кача снимки на тема "как не трябва да ви изглежда интеркулера ви"

И така...Еми ако е 130лв оригиналния bosch дебитомер ще бъде супер.От къде? Казаха ми за магазин на бул.Васил Левски, малко след сточна гара?

ПП Когато компа е в сервизен режим ми подхарчва доста повече гориво, нали така?

ППП А какво мислите за почистването с MAF sensor cleaner? Да се пробвам ли преди да купя нов?
      Last edited by Kilibo; d.m.y г., 00:43.

Comment

Ухаааа Ихааааа!!!!
        Attached Files

Comment

Първоначално публикувано от Kilibo Покажи съобщение
          Ухаааа Ихааааа!!!!
          Приятелю тези наслоявания говорят за пропуск в кулера ти Наблюдавай го и ако почне да се омазнява пак в тази зона си за нов кулер
          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
          sigpic
          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
            Приятелю тези наслоявания говорят за пропуск в кулера ти Наблюдавай го и ако почне да се омазнява пак в тази зона си за нов кулер

Ще го наблюдавам.Дано да нямам такъв проблем. ОБАЧЕ КОЛАТА МИ ПАК НЕ ВЪРВИ. От къде да взема читав дебитомер?

ПП: Искам и да попитам: нормално ли е когато откача дебитомера и компа влезе в сервизен режим колата да върви много добре.А когато закача дебитомера, колата УМИРА.Или принципно дори и с читав дебитомер, колата пак ще върви по добре в сервизния режим. А и това с откачането на дебитомера не е ли най-добрата диагностика за проверка дали той работи добре.

Comment

От Киров-Бош.Има обява при обявите. Дебитомера струва 135лв.
              Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105кс 2000г

Comment

... ПП: Искам и да попитам: нормално ли е когато откача дебитомера и компа влезе в сервизен режим колата да върви много добре.А когато закача дебитомера, колата УМИРА.Или принципно дори и с читав дебитомер, колата пак ще върви по добре в сервизния режим. А и това с откачането на дебитомера не е ли най-добрата диагностика за проверка дали той работи добре.
                Ако е умрял е нормално - не подава коректни данни към компютъра. С читав ще върви повече, отколкото с разкачен
                166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Яснооо.

А случайно да сте чували за човек на име Сашо (викат му Лисан) който работи в модерното предградие в Сф.Прави диагностики ремонти и тн все на италиански коли. Един познат ми даде неговия телефон и ми каза да отида при него. Той щял "да ми оправи проблема" Имате ли някакви мнения за симпатягата Лисан?

Comment

---------- Post added at 16:33 ---------- Previous post was at 16:33 ----------

Яснооо.

А случайно да сте чували за човек на име Сашо (викат му Лисан) който работи в модерното предградие в Сф.Прави диагностики ремонти и тн все на италиански коли. Един познат ми даде неговия телефон и ми каза да отида при него. Той щял "да ми оправи проблема" Имате ли някакви мнения за симпатягата Лисан?
                    http://clubalfaromeo.com/forum/forumdisplay.php?f=54
                    Огнян Стойнев - Сватбен фотограф

Comment

Първоначално публикувано от ogi100 Покажи съобщение
                      ---------- Post added at 16:33 ---------- Previous post was at 16:33 ----------

http://clubalfaromeo.com/forum/forumdisplay.php?f=54

Извинявам се искрено , че първо не се порових във форума

Отзивите за Лисан много ми допаднаха

Comment

Проблема (както и предполагах) беше в дебитомера. Взех си нов Бош дебитомер от Лисан. Колата в момента се държи прекрасно.
                        Благодаря на всички за напътствията

ПП Започвам да обмислям , едно не толкова агресивно чипче

Comment

Working...
                        X